RIJK AAN HISTORIE

Herlaer’s Pilsner is geïnspireerd op de historische gronden van de oude familie Herlaer. De Herlaer's, heren van Brabantse adel, bezaten kastelen met rijke en vruchtbare stukken grond. Een prachtige omgeving omringd door grachten, rivieren én een ideale plek voor brouwmeesters om hun vakmanschap te verbeteren.

HISTORISCHE GRONDEN

De heren van Herlaer bezaten diverse kastelen en bijbehorende stukken grond. Allen rijk aan grachten, boomgaarden, stallingen, visvijvers omsingeld met heggen en groen. Naast grondgebied rondom het kasteel in Halder bezaten de heren van adel ook kastelen en stukken grond in Ameide, Herenthout en Ammerzoden. 

In 1645 werd het Kasteel Oud-Herlaer beschreven door Philips van Leefdael als een seer out, sterck ghebout casteel, ghenaemt Out-Herlaer; ende voorden andere schoone goederen, mit dry watermeulens, eenen daer cooren ghemalen wordt, den anderen daer laeckens ghevolt worden, den derden daar rund voor de schoenmaeker ghemaelen wordt (een korenmolen, een volmolen, en een runmolen dus).

historie oud herlaer 1748

bron: kasteleninnederland.nl

historie oud herlaer 1842

 

Het eind-veertiende-eeuwse kasteel lag oorspronkelijk achter de nog bestaande traptoren die in de vijftiende eeuw gebouwd is. Aan de voorkant van de toren lag een plein, omringd door een muur met schietgaten. Hier lag ook een versterkt poortgebouw met ophaalbrug. Het geheel was door grachten omgeven.

In 1736 meldde men: “Nieuw-Herlaer aan de oostzijde van de afgebroken zaal met de kelder onder de afgebroken zaal, besingeld met zijn gragt en de rivier de Dommel, met hoven, boomgaard, stallingen, schuur, het recht van de visscherij, vischvijver inden hof, capelle, brouwerij en bequame woningen daeraen, omsingeld met hegge en plantagiën.”

bron: kasteleninnederland.nl

Historie Herlaer Pilsner 4
Historie Herlaer Pilsner 2
Historie Herlaer Pilsner 1
Historie Herlaer Pilsner 3

PROEF DE BELEVING!

Herlaer's Pilsner heeft een rijke historie. Daar kunnen we genoeg over vertellen, maar het draait natuurlijk allemaal om de smaak. En daar kom je maar op één manier achter. Juist ja, door te proeven! Proef de beleving van Herlaer's Pilsner. Een heerlijke frisse kwaliteit pilsner.
Historie Banner Proeven